Familjen Nygren

Familjen Nygren består av pappa Erik, mamma Maria och så barnen Evelina (2002), Elias (2003), Emmy (2009) och Elda (2010).

Skolavslutning2012

Vi bor sedan november 2008 i ett solgult hus på 8 rum och kök i Mjölby, som vi kallar Ekbacken, eftersom det står i en gammal ekbacke. Huset är ett Hjältevadshus där vi själva gjort planlösningen. När vi flyttade in var bottenvåningen nästan färdig, men ovanvåningen har vi inrett vartefter familjen vuxit. Mycket tid har vi naturligtvis också ägnat åt att anlägga trädgården.

Vi har även byggt oss ett hus i norra Skåne, vårt faluröda Bokelyckan (som ligger i en glänta/lycka i bokskogen). Det husbygget började med att vi styckade av en tomt ifrån Eriks föräldragård utanför Örkelljunga i slutet av 2005. Huset har vi ritat själva. Till grunden och husskalet hade vi hjälp av en snickare, men sedan har vi gjort det mesta själva, vilket naturligtvis tagit sin lilla tid med fyra barn och ett husbygge i Mjölby med. Vi har byggt när vi haft lust, och gjort annat när vi känt för det. Även Bokelyckan består numera av 8 rum och kök, vilket gör att vi har gott om plats för gäster även där.

Erik är alltså född skåning, och jobbar på en liten konsultfirma med uppdrag hos Ericsson i Linköping. På fritiden ägnar han mycket tid framför datorn, eller med en bra bok i handen, men han tycker även om att resa, gå på musikaler och mycket annat. Byggprojekt och familjeutflykter har naturligtvis tagit mycket tid de senaste åren.

Maria är civilingenjör inom farkostteknik med inriktning mot hållfasthetslära, och jobbar som beräkningsingenjör på BT (Toyotas trucktillverkare) i Mjölby. Maria är född och uppvuxen i Storstockholm. Hon tycker mycket om att sy, pyssla, måla, snickra, bygga och inreda, kreativa saker helt enkelt, men även att resa, gå på musikaler, åka på utflykter med familjen och fylla husen med släkt och vänner.

Evelina är född i Uppsala. Bland Evelinas fritidsintressen finns ridning, scouting, friluftsliv och äventyr. Hon tycker om när det händer saker, och hittar gärna på små utflykter antingen med vänner eller med familjen. Hon trivs bra i skolan, speciellt efter att hon flyttade upp en årskurs mitt i trean.

Även Elias är född i Uppsala. Han trivs bäst framför sin dator, men tycker även om äventyrliga saker, som klättring, häftiga åkattraktioner på tivolin och liknande, det ska gå fort eller vara högt. Lego har också tillhört hans stora intressen. Han är social och har många vänner, varav de flesta delar hans datorintresse. Även Elias flyttade upp en årskurs i skolan, från tvåan till trean.

Emmy är född i Linköping. Hon är lite blyg, men har ett enormt självförtroende. Hon tror sig kunna allt de stora kan, och ska minsann bevisa det. Just nu (2014) går hon på fotboll, men hon vill gärna börja rida och dansa också. Får se vad det blir framöver. Hon älskar att vara ute och cykla, klättra, hoppa och leka, men kan även sitta i timmar och pyssla när hon känner för det. Hon är självständig, påhittig och har aldrig tråkigt.

Elda är familjens lilla minsting, också född i Linköping. Hon är aldrig blyg utan är kompis med alla, stora som små. Däremot har hon inte samma självförtroende som Emmy. Hon tycker om att sitta i knät och bara mysa, men hon är också ganska busig. Hon är stor ibland, och gör som de stora, och liten ibland, när det passar henne. En liten teaterapa, med ett minspel utan dess like.

Så, det är den ”lilla” familjen Nygren det, och vi har ALDRIG långtråkigt! 😉

 

Lämna ett svar

Här kan du läsa lite om vad vi haft för oss.