Långhelg i Skåne

Barnen hade studiedag to-fr, så vi tog ledigt hela familjen och åkte till Skåne över helgen. Torsdag och fredag ägnade vi åt att klyva ved, och lava in både den färska veden och slutligen den som legat ett par år under en pressning. Väldigt skönt att äntligen kunna sätta punkt för det arbetet. Lite trädgårdsarbete hann vi också med, som att klippa gräs, plocka bort stenar som börjat växa upp i gräsmattan och liknande.

Sedan sist vi var nere har bredbandet också blivit nedgrävt den sista biten fram till huset, och indraget i elskåpet. Det syntes tydligt att det är en annan grävare som varit framme där. Maria ägnade en stor del av fredag em åt att jämna till och plocka bort sten.  Vi kommer förmodligen lägga en del matjord där sedan, så det blir en fin gräsmatta, men det blir ett annat år.

Bredband

På lördagen fick vi besök av farmor och farfar, som tog med barnen på en lång runda i skogen. Emmy fick också chans att spela schack med farfar. Vi hann även med att kapa till och grundmåla vindskivor till förrådet, och sätta upp färdiggrundade vattbrädor. Söndag fm fick vi även upp brädor i undertaket till förrådet:

Undertak

Vårt stackars omkullblåsta äppelträd fick lite nät runt sig också. Vi får se om det överlever…det har iaf ett rejält rotsystem.

Äppelträd

Det var ingen riktig höstkänska, varken färgmässigt eller vädermässigt, nästan sommarvarmt och soligt:

Sommarvärme