Sjätte semesterveckan

Första heldagen på Öland åkte vi norrut. Vi besökte raukarna vid Byrum och Mensallvaret, och blickade ut över Blå Jungfrun. Barnen hade riktigt roligt när de klättrade runt bland raukarna, lekte kurragömma,och så såg vi en utter!

Raukar

Efter det begav vi oss vidare norrut mot Långe Erik, som naturligtvis skulle ”bestigas” efter att vi fyllt magarna med frukt och fika. 

LångeErik

Sedan fortsatte turen till Trollskogen, där vi gick en 4,5 km runda, och åt medhavd lunch innan vi besökte det lite annorlunda Naturumet bestående av en väldig massa små stugor.

Trollskogen

Kvällen tillbringade vi på campingen och med bad i havet.

På Tisdagen åkte vi sedan söderut istället. På Eketorps borg fick vi en guidad tur, bakade bröd, sköt med pilbåge, besökte museet, klättrade på muren och de små gjöt halsband.

Eketorp

Sedan fortsatte vi med att klättra upp i Långe Jan, efter lite fika, och besöka Naturum Ottenby.

Långe Jan

Det stora allvaret och Karl X mur och Mysinge gravfält. På hemvägen åt vi de berömda kroppkakorna i Arontorp innan vi besökte Halltorps hage med enorma gamla ekar!

Ek

Onsdagen tillbringade vi på mellersta delen av ön, med ett besök på Borgholms slott,

Borgholm

och sedan i Sollidens vackra trädgård,

Soliden

innan vi styrde kosan hem till Mjölby.

På torsdagen var vi först på Skänninge Marken, där vi stötte ihop med Marias bror Martin och hans fru Linda. De hängde med hem på lite poolbad och grillat. Sedan åkte Maria och shoppade med barnen medan Erik började bygga nya datorer till våra fyra små gynnare.

På fredagen åkte Erik till Skåne, medan vi andra njöt av poolbad och försökte ta oss genom tvättberget. På lördagen stod storstädning på schemat, men vi hann också med div. trädgårdslekar och bad, och att gipsa en vägg i garaget. Söndagen, sista semesterdagen, gipsade vi klart garaget, åkte på cykelutflykt, målade stenar och tog rätt på diverse bär i trädgården. Därmed var årets semester slut, även om de stora har en veckas ledigt till innan skolan börjar.