Fjärde semesterveckan

Den fjärde semesterveckan började med arbete och avslutades med nöjen. Måndagen ägnade vi åt vedkapning och -klyvning:

Före:

Vedhög

Under:

Vedklyvning

Efter:

Färdigkapat

Det återstår fortfarande enormt mycket som ska klyvas, men allt är kapat nu iaf.

Elias, som varit förkyld en dryg vecka, blev på kvällen hastigt sämre. Framåt 22-tiden fick han svår krupp, och kunde till slut inte andas. Vi drog ut honom på altanen och ringde 112. Efter ca 15 hemska minuter dök en befälsbil upp från Skånes Fagerhult med syrgas, och strax efter körde en stor brandbil upp till huset med ytterligare fyra man. Runt en kvart senare kom ambulansen från Perstorp. Riktigt trångt med alla fordon på vår lilla parkering, och 7 personer som hjälptes åt att byta syrgastuber, lyssna på lungorna, kolla tempen osv på Elias. Efter en stund flyttade vi in i ambulansen, och skickade hem de fem brandmännen. Elias fick andas adrenalin, och dricka upplöst kortison, men han hade fortfarande väldigt svårt att andas, så det blev en tur in till barnakuten i Helsingborg med Erik efter i vår bil. Framåt halv tre på natten kom de hem, rätt trötta. Tisdagen gick sedan lite i slow-motion efter nattens anspänning. Vi tvättade sängkläder och städade ur huset, och körde sedan hem till Mjölby.

Även onsdagen blev en relativt lugn dag, vi röjde lite i garaget och fyllde släpet med skräp, plockade hallon, och myste.

På torsdagen körde Erik skräpet till tippen. Maria tvättade och röjde hemma, och sedan åkte vi till mormor och hjälpte henne med punkterad bil, dator och kökskran.

På fredagen körde vi ner till Skåne, klippte gräset, provianterade och fixade. På kvällen fick vi besök av våra goda vänner i familjen Asserhed från Mjölby, som också är en 4-barnsfamilj, och som skulle besöka oss över helgen.

På lördagen åkte vi först till hembygdsparken i Ängelholm, där vi tittade på alla djur:

Hembygdsparken

lekte i pytteskogen och lekparken, och njöt av glass i solskenet. Höghöjdsbanan skippade vi dock då den var så blöt av nattens/förmiddagen regn. Det får bli en annan gång. Sedan drog vi vidare till stranden. Jona och Emmy bestämde sig för att bada, medan Elda nöjde sig med att ”bada” med kläderna på:

Klitterhus

På söndagen åkte vi till Söderåsens nationalpark. Det blev bara en kortare promenad i det skiftande sommarvädret, med sol och regn om vartannat:

Söderåsen

Efter ett besök i Naturumet och lite picknick åkte vi tillbaka till Bokelyckan, åt lunch och packade ihop för hemresan till Mjölby framåt kvällen, glada efter en trevlig helg med trevligt besök, även om vädret hade kunnat vara bättre.