Tredje semesterveckan

Den här veckan började med nöjen, men slutade med arbete. På måndagen åkte vi till Tropikariet i Helsingborg med familjen Sedin. Där blev vi överfallna av Lemurer, och fick klappa diverse havsdjur.

Lemur  Fisk

Maneter

Sjöhästar

Krokodiler

På tisdagen åkte vi till Kiviks marknad och roade oss. På kvällen körde vi sedan upp till Mjölby.

Onsdagen ägnade vi åt diverse ärenden, blomvattning och liknande. Det var tänkt att vi skulle få besök onsdag-torsdag i Mjölby, men Elda vaknade med halsont och feber, så det fick vi ställa in. Onsdag kväll körde vi tillbaka ner till Skåne igen.

På torsdagen fyllde Marias syster Annelie (som fortfarande var kvar hos oss i Skåne) år, och lille Ludde fyllde 6 månader. Annelie firades med kladdkaka och jordgubbar, medan Ludde fick en egen fruktkaka att mumsa på. Det blev en lugn dag som spenderades i Bokelyckan.

Ludde 6 mån

Även fredagen blev en lugn dag. Vi strosade med de fem minsta barnen längs vägkanten och fyllde en bytta med smultron och blåbär, som inmundigades med glass och vispgrädde i solskenet. På kvällen reste familjen Sedin hemåt igen.

Lördag och söndag ägnades uteslutande åt ved. Här är det samarbete som gäller. Maria kapar med motorsågen och bär fram, Erik klyver och barnen lavar in i förrådet. Vi är inte helt klara än, men ett par dagar till så ska all ved vara inne.