Andra semesterveckan

Även denna vecka blev relativt lugn. Vi körde hem till Mjölby på söndagskvällen, då Erik hade en vecka kvar att jobba. Måndagen ägnade vi bland annat åt att måla stenar. Blev lite nyckelpigor och annat. På tisdagen gjorde vi ett besök på Bärbäcks Lillgård utanför Mjölby, där barnen fick lära sig en massa spännande om gårdens alla djur, klappa och hålla, och rida. Väldigt trevligt utflyktsmål.

Vaktelhöna Ankunge

Onsdagen regnade det, så det fick bli en efterlängtad (av vissa av oss iaf) tur till Leos lekland. Torsdagen hade Elias en kompis på besök, medan vi andra tog det lugnt. På kvällen åkte vi ner till Skåne igen.

På fredagen jobbade Erik på distans, medan Maria klippte gräset, rengjorde köksfläkten och oljade in köksbänkarna. Sedan åkte Erik till Lund för ett blocket-fynd, trädgårdsmöbler:

Trädgårdsmöbler

På kvällen kom familjen Sedin (Marias syster) till vårt Bokelyckan, för att ”göra Skåne” under några dagar.

På lördagen drog vi allihop iväg till Kullaberg, för besök i Naturum och bergsklättring till Silvergrottan. Det var riktigt roligt, och äventyrligt, men till och med lilla Selma 2 år klarade klättringen med lite hjälp.

Erik Mot silvergrottan

Silvergrottan Moster och kusiner

På lördagskvällen blev det poolbad och pinnbröd.

Söndagen ägnade vi åt ännu ett ”grottbesök”, i den nedlagda gruvan Tykarpsgrottan:

Tykarpsgrottan

Så var plötsligt Marias andra semestervecka slut, och Eriks ledighet igång!