Första semesterveckan

Nu har Maria varit ledig en vecka, medan Erik jobbar en vecka till. Veckan har framförallt ägnats åt slappande och poolbad i Mjölby, men vi har också hunnit med en hel del lek och trädgårdsarbete. Första året våra luktpioner blommar:

Pion

En del utflykter har det blivit också som till Habblarp, och till Naturrum Tåkern med sagostigen:

Tåkern

Fläderblommorna har omvandlats till både saft och marmelad och vi har fyllt frysen (och magarna) med självplockade jordgubbar. Elias hade LAN-party hela natten mellan onsdag och torsdag med ett par kompisar. Sedan drog vi ner till Skåne för några slappa dagar där under helgen, med ett par turer till Skälderviken med havsbad och plock av snäckor i Sibirien. Emmy, som mer eller mindre bott i poolen har tröjtvång mot solen:

Sibirien

Elias försöker skydda sig mot solen under ett paraply. Den långa sandstranden i Skälderviken syns i bakgrunden:

Elias skyddar sig mot den starka solen

Söndag kväll tog vi en sista tur till havet, och då började maneterna komma in, så det var nog sista chansen till havsbad för i år. Under helgen blev det också en massa poolbad i vårt lilla Bokelyckan. Det är gott att vara ledig! Fast helgen blev nog lite för varm, över 30 grader gör att man inte får så mycket energi till vedhuggning och annat som skulle behöva göras, men ibland är det bra att tvingas slappa och ta det lugnt också.